Small guava - large utility Trái ổi nhỏ - Công dụng lớn


Guava is a tropical fruit with the sweet and sour and cool slightly. Two flavor is more concentrated than when you deep into the heart of the fruit.

Why are they good for?

There are more lycopene, an antioxidant to help prevent prostate cancer, the guava than other fruits, including tomatoes and watermelon. Moreover, a medium sized guava give you 688 mg of potassium (more than 63% of the potassium in bananas). Guava is high in fiber, about 9 grams each.

How to eat them?

Eat whole fruit, peel from the seeds. You may be surprised to learn shell guava contains more vitamin C in orange juice. But so, eat only 2 -3 days at most one guava fruit, guava because the amount of fiber will make you heavy stomach, indigestion if eaten too much.
Not only provide nutrients to prevent heart disease, increased resistance, guava also help you through the ability youthful anti-aging skin, bone.

Guava fruit contains less saturated fat, cholesterol and sodium but high in fiber, vitamin C, A, zinc, potassium and manganese. Guava helps lower cholesterol, protects the heart and strengthen the immune system, and bring your skin looks so soft that contains carotenoids, antioxidants help restore vitality to the skin.

Vitamin C helps trigger of guava production collgen, active ingredients necessary to help the strengthening joint cartilage ... Vitamin C also helps the blood vessels healthy, reducing pollution to the body from the surrounding environment by cars, engines ... emissions.

Guava also help prevent some skin diseases such as psoriasis, eczema, rashes due to resistant bacteria. Currently, people still use the lean and guava leaf teas crafted to foster health.

You can use a number of items processed guava "heat" for his family when it's sunny and warm, as follows:

Chilled guava: Guava Extract of lean, chopped and minced. For fresh lemon juice, vodka and sugar are added for grinding. To the mixture into the refrigerator for 45-60 minutes. If interested, can be mixed into the cabinet for freezing ice cream is quite delicious ...

Guava mixture: Peel guavas, just to get the lean and cut into slices to taste, chopped orange peel thin slices, sliced bananas and then circle the three mixed together. Sprinkle fresh lemon juice to the mixture, mix well. Before serving, sprinkle the honey. You can refrigerate for about 1 hour before serving. This is food for weight loss and fitness training.

Guava juice: Guava peeled, seeded moi, pressure water, add salt and sugar (better when cold drink). This delicious drink has helped improve health.

Ổi là một loại trái cây nhiệt đới có tính chua nhẹ và vị ngọt mát. Hai hương vị này càng đậm hơn khi bạn ăn sâu vào bên trong lòng của quả.

Vì sao chúng tốt cho sức khỏe?

Có nhiều lycopene, một chất chống oxi hóa giúp ngừa ung thư tuyến tiền liệt, trong quả ổi hơn các loại quả khác, bao gồm cả cà chua và dưa hấu. Hơn thế nữa, 1 quả ổi cỡ vừa cung cấp cho bạn 688 mg kali (nhiều hơn 63% kali trong chuối). Ổi có nhiều chất xơ, khoảng 9g mỗi quả.

Ăn chúng thế nào?

Ăn cả quả, từ vỏ đến hạt. Bạn có thể ngạc nhiên khi biết vỏ ổi chứa nhiều vitamin C hơn trong nước cam. Tuy nên, chỉ nên ăn nhiều nhất một ngày 2 -3 quả ổi, vì lượng chất xơ của ổi sẽ làm bạn nặng bụng, khó tiêu nếu ăn quá nhiều.
Không chỉ cung cấp nhiều dưỡng chất để phòng bệnh tim mạch, tăng sức đề kháng, ổi còn giúp bạn trẻ trung nhờ khả năng chống lão hóa cho làn da, hệ xương.

Trái ổi chứa ít chất béo bão hòa, cholesterol và natri nhưng giàu chất xơ, vitamin C, A, kẽm, kali và mangan. Ổi giúp hạ cholesterol, bảo vệ tim và tăng cường hệ miễn dịch; đồng thời mang lại vẻ mềm mại cho làn da nhờ có chứa carotenoids, chất chống ôxy hóa giúp phục hồi sức sống cho da.

Vitamin C của ổi giúp kích hoạt sự sản xuất collgen, hoạt chất cần thiết giúp củng cố độ bền cho khớp xương sụn... Vitamin C còn giúp làm khỏe các mạch máu, giảm thiểu sự ô nhiễm cho cơ thể từ môi trường xung quanh do xe cộ, động cơ... thải ra.

Ổi cũng giúp ngăn ngừa một số bệnh lý về da như bệnh vảy nến, chàm, phát ban nhờ có tính kháng khuẩn. Hiện nay, người ta còn dùng phần nạc và lá ổi để chế ra loại trà bồi dưỡng sức khỏe.

Bạn có thể dùng ổi chế biến một số món “giải nhiệt” cho mình và gia đình khi trời nắng nóng như sau:

Ổi ướp lạnh: Lấy phần nạc của ổi, xắt nhỏ và xay nhuyễn. Cho nước chanh tươi, rượu vodka và ít đường xay thêm cho đều. Để hỗn hợp vào tủ lạnh trong 45-60 phút. Nếu thích, có thể cho hỗn hợp vào tủ làm đông để có món kem khá ngon…

Ổi trộn: Gọt vỏ ổi, chỉ lấy phần nạc và xắt thành từng lát vừa ăn, cam gọt vỏ xắt từng lát mỏng, chuối xắt khoanh tròn sau đó trộn đều ba loại với nhau. Rưới nước chanh tươi vào hỗn hợp, trộn đều. Trước khi ăn, rưới thêm mật ong. Bạn có thể cho vào tủ lạnh khoảng 1 giờ trước khi dùng. Đây là món ăn giúp giảm cân và bồi dưỡng thể lực.

Nước ép ổi: Ổi bỏ vỏ, moi bỏ hạt, ép lấy nước, cho thêm ít muối và đường (ngon hơn khi uống lạnh). Thức uống này vừa ngon vừa giúp tăng cường sức khỏe.

0 comments:

Post a Comment